Australienska viner

Australienska viner är numer en vanlig syn på Systembolaget, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Australien är världens femte-sjätte största vinland. Detta om man räknar på producentmässigt. Det är egentligen inte så konstigt att australienska viner är så pass populärt som de är. Australienska viner görs av vindruvor, vilket odlas riktigt bra i det australienska klimatet. Något som utmärker australienska viner är att de är designade att vara drickfärdiga före de viner som görs i Europa, detta gäller både röda och vita australienska viner.

Australienska viner kan vara både söta och sura. Australienska viner kan även både finnas som vitt och rött vin.

Det spelar ingen roll om det är australienska viner man dricker, eller om det ens är vin överhuvudtaget. Så länge det rör sig om alkohol så är det viktigaste att komma ihåg att dricka med måtta.  Det är väldigt lätta att bli beroende. Det kan börja med att man tar ett glas vin varje dag efter att man kommit hem ifrån jobbet. Detta enda glas vin blir sedan allt fler glas som sedan blir till flaskor. Till slut så räcker man endast för att uppnå berusningstillstånd, ett berusningstillstånd som aldrig kommer eftersom kroppen har anpassat sig till stora mängder alkohol redan.

Alkohol är inte heller bra för kroppen. I stora mängder kan det förstöra organen och det organ som drabbas värst är levern. Alkohol förstör även ens omdöme. Saker som man aldrig skulle göra annars kan helt plötsligt verka helt logiska, som att tillexempel köra bil fast man har druckit. Inte nog med att man riskerar sitt eget liv genom att göra detta, man riskerar även övriga trafikanters liv.

Vissa blir även våldsamma när de dricker vilket kan leda till att de hamnar i slagsmål eller att de misshandlar någon.

För de som känner att de inte längre kan hantera sitt alkoholintag och vill ha hjälp med detta så finns det flera ställen att vända sig till. Bland annat så har den offentliga sjukvården flera behandlingsalternativ. Det finns även stödgrupper där man kan gå med, både som drabbad och som anhörig till någon som har problem med alkoholen. Det finns även behandlingshem där man kan lägga in sig om man känner att det hela har gått alldeles för långt.  Många känner även att det kan hjälpa att gå och prata med någon om orsaken till varför man dricker, till exempel en psykolog eller terapeut.