Laservarnare – prisklasser

laservarnareLaservarnare finns i många olika prisklasser, allt från tusenlappen till över 10 stycken tusenlappar. Priset bestäms beroende på hur känslig en laservarnare är och vad den har för finesser. Vill du ha en laservarnare och ett laserstörare i ett så kan du räkna med att få betala mer. Det finns flera sidor att välja mellan att handla på, såväl svenska som utländska. Olika finesser en laservarnare kan ha är digital text eller en elektronisk röst som talar om för dig om du närmar dig en signal av något slag. En annan finess är en fuktion som känner av vilken hastighet du håller så att du inte varnas i onödan om du håller rätt hastighet vid rätt tillfälle. Men även möjligheten att ställa in flera olika lägen är en bra finess. Inne i städer så möts du av fler signaler och du kan varnas om du bara kommit för nära en butiksingång med ditt fordon. En del laservarnare har då en ”city-läge” och ett ”highway-läge” som ställer in hur känslig din laservarnare ska vara för stunden. Hur känslig och hur lång räckvidd en laservarnare har brukar anses som det absolut viktigaste, sen spelar resten inte lika stor roll.